Sådan bruger du mentalisering i arbejdet med børn og unge

KENDER DU DET? En elev i din klasse er sød og velfungerende – men kan også blive kort for hovedet eller se ud til at være på kanten af gråd.

Læs mere her

Hvornår er forældres brug af rusmidler et problem for børn?

Vi danskere har generelt en høj tolerance overfor et stort alkoholforbrug. Vi er præget af vores kultur, opvækst og vaner, og alkohol er til stede i mange sammenhænge. Men hvornår er alkoholforbruget problematisk? Tvivlen kan gøre det svært at tale om – også for fagprofessionelle. Læs med her og få vores bedste bud på, hvordan du skelner.

Læs mere her

Når følelserne overtager

Utryghed i hjemmet kan sætte sig som psykiske traumer i børn og unge. Det påvirker deres naturlige hjernefunktioner på måder, som er vigtige at kende til, hvis man gerne vil hjælpe og forstå barnet eller den unge.

Læs mere her

Alkohol og stofproblemer er en overset realitet i mange familier

Heldigvis er hjælpen tættere på, end mange tror. Som fagperson har du en unik mulighed for at gribe tidligt ind og kaste lys på de muligheder der ligger lige for.

Læs mere her

Barnet ER ikke problemet, Barnet VISER problemet

At vokse op i et hjem, hvor alkohol fylder for meget, sætter sine spor i børn og deres adfærd. Børn reagerer forskelligt på stemninger i hjemmet, og gør hvad de tror, der skal til for hurtigst muligt at skabe tryghed, forudsigelighed og stabilitet. Det er en overlevelsesstrategi – for som børn er vi dybt afhængige af vores nærmeste voksne.

Læs mere her
Viser 5 af 5