Sidste uges chat:

I sidste uge snakkede vi om at lytte til sig selv og hvilke konsekvenser, dette kan have. Det at lytte til sig er vigtigt. Det kan både være for at beskytte sig selv i situationer, der kan være ubehagelige, eksempelvis hvis man føler, at folk overskrider ens grænser. Men det kan også være i situationer, hvor man føler, man har brug for at være alene, og man derfor bliver nødt til at sige fra overfor sine venner. Selvom det kan være svært at sige fra overfor fællesskabet.

Vigtigt at være en del af et fællesskab:

Det at være del af et fællesskab kan for nogen være rigtig vigtigt, især når man kommer fra en misbrugsfamilie. Ens venner kan i den forbindelse få en ekstra vigtig betydning, da de på en måde bliver ens ’anden familie’, da ens forældre på nogle punkter er ude af billedet. Eksempelvis var begge mine forældre meget fraværende dengang jeg var barn, grundet at de drak. Så hvis der var arrangementer på min skole eller i min fritidsordning, tog jeg ofte med mine venner og deres familier.

Når ens venner er ens “familie.”

Ens venner kan derfor danne en form for sikkerhedsnet, som man føler, at man kan regne med. Der vil selvfølgelig være forskel på ens venner og ens familie. Venskaber skal ofte plejes, og det kan derfor i nogle tilfælde være angstprovokerende at sige nej til sine venner, da man kan frygte, at de pludselig ’forlader’ en. Man vil gerne opretholde sin plads i fællesskabet, da man ellers kan stå meget alene, hvis ikke man er del af dette.

Vigtigt at kunne sige til og fra:

Det kan derfor i sådanne tilfælde være svært at lytte til sig selv og sige fra, hvis ens venner har lyst til at hænge ud med en. Man kan måske have en følelse af, at man gør dem ondt, eller gør dem ked af det, fordi man føler, at man ikke lever op til deres forventninger. Men her er det vigtigt at huske, at de fleste forstår, at man også har brug for alene tid, og det er okay at sige nej. Omvendt kan det også være hårdt, hvis man er den person, som får et nej, da man kan føle, at man bliver forladt, og man kan hurtigt komme til at vende det indad. Her er det igen vigtigt at huske på, at alle har brug for alene tid, og at man ikke er mindre venner fordi man siger fra over for hinanden.

 

Måske I selv kender til at have svært ved at sige nej til jeres venner? Eller måske I også bliver kede af det hvis I får et nej?

Alt dette skal vi snakke om i chatten på torsdag, vi skrives ved

Vil du være med i det digitale BRUS fællesskab?

Hver torsdag kl.20-21.30 kan du chatte med andre unge om det, der fylder. Der deltager altid en rådgiver og en ungementor fra ungepanelet. Det er også ungementoren, der skriver blogindlægget. Det er gratis at være med, og du kan være anonym.

Opret en bruger og se gruppen her

 

 

 

Skrevet af Stafetblogger

Blog Stafetten er BRUS's blog, hvor unge skiftes til at skrive ind om deres liv i familier med rusmidler.