Da vi landede i Spanien, hentede min far den bil, vi havde lejet dernede. Hverken min mor eller jeg var særlig tryg ved at min far skulle kører, da han stadig virkede ret beruset. Vi kom dog sikkert til den lejlighed vi havde lejet. Min lillebror og jeg havde fået en lejlighed for os selv, hvilket vi begge var glade for, da vi så havde et sted at søge hen, når tingene blev for meget.

Ferien forløb således at hver morgen klokken 07:00, startede min papmor og min far med at drikke. Mine søskende holdte sig konstant til min mor og jeg. Især min lille søster, var konstant bange og utryg ved at de var så fulde hele tiden. De drak rom i cola, øl, vin, alt hvad de kunne få fat i. Især min mor lagde mærke til, at de drak 3 flasker rom om dagen. Hun var rystet og kunne nu godt forstå hvad jeg mente, når jeg havde fortalt hende at de havde et problem. Det var et eller andet sted rart for mig, at min mor så deres sande jeg.

Hele ferien gik op i, hvor de kunne få deres næste drink. Både min mor og jeg var rystet over forbruget og havde tit lyst til at snakke sammen, om vores frustrationer over situationen. Vi kunne bare ikke få noget tid alene, eftersom mine søskende hang på os hele tiden. Jeg var lykkelig over min mor var med, for ansvaret havde jeg ikke kunne bære alene, med det forbrug de havde nu.

Især en morgen blev det klart for os, at det var slemt. Min far var gået ned efter morgenmad, imens vi andre dækkede bord. Vi undrede os over at det tog så lang tid at hente rundstykker. Men pludselig væltede min far ind ad døren og min mor kun med det samme se han var skidt. Hun fik ham ind at ligge i sengen og der hun kiggede ned i tasken med morgenbrød, kunne hun se at alt var trykket sammen. Det gik hurtig op for hende at han måtte have været besvimet på vej tilbage. Han havde simpelhen fået alkoholchok! Min mor skyndte sig at finde noget vand og tvang ham til at drikke det hele.

Min far sov et par timer og da han vågnede, åbnede han en øl. Min mor tog den med det samme fra ham og satte en dunk vand foran ham. Hun kiggede strengt på ham og sagde: ”Du drikker hele den her dunk vand! Og du drikker IKKE mere alkohol i dag!”. Min far har altid haft stor respekt for min mor og der var ingen af os der var i tvivl om at hun mente det.

Lykke 18 år
Dagbog 2014 

Vi har nu været i Spanien i 3 dage og jeg ville allerede ønske vi skulle hjem… Far og Charlotte drikker MEGET og de er ikke til at holde ud!!! Heldigvis har Simon og jeg en lejlighed for os selv. Vi snakke hver aften om, deres forbrug. Det rart at han er begyndt at åbne sig over for mig igen. Det har jeg virkelig savnet. Han har fortalt mig, at Charlotte er begyndt at drikke hver dag og at hun har løget til folk om at hun har et arbejde. Jeg føler mig så magtesløs, jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. Men jeg er glad for at mor er med, for nu kan hun se med sine egne øjne, hvordan de er. Det bliver rart at have en at snakke med det om, som ved hvordan de er. Jeg tror også det er godt mor er med, fordi måske ved hun hvad vi skal gøre ved det her.

Skrevet af lykke

Jeg er en pige på 23 år, som er vokset op med en alkoholisk far. Mine forældre er skilt og jeg har to halv søskende. Min blog kommer til at handle om min barndom og om hvordan det har været for mig, at have ansvar for mine to mindre søskende.