Hvad sker der, hvis jeg siger det højt – at min far drikker?

Hvad vil der ske? Kommer kommunen og henter mig? Ser jeg aldrig mine forældre igen? Kommer min far i fængsel?

Jeg kan slet ikke overskue konsekvenserne, hvis jeg spørger nogen voksne om hjælp.

Og hvad vil andre mennesker ikke tænke?

For mine forældre er jo gode forældre, men min far har bare et problem med at drikke lidt for mange øl.

Mine venner vil sikkert grine af mig, og ingen vil nogensinde snakke med mig igen. Jeg er sikkert også den eneste, der har det her problem. Det er måske egentlig heller ikke så slemt et problem, som jeg gør det til. Jeg overdriver sikkert bare. De andre børn i klassen har jo også deres problemer at tage sig af.

Nej ved du hvad, jeg lader bare være med af få hjælp, for det vil nok ikke nytte noget alligevel, og mit problem er sikkert heller ikke stort nok, til at nogen vil hjælpe mig.

Jeg må bare lærer at leve med det.

Det er helt okay at spørge om hjælp – og måske er det, der kan redde dig.

Kære læser, nu vil jeg fortælle dig en ting.

Alle de spørgsmål og tanker som du lige har læst, har kørt rundt i mit hoved, om og om igen, siden jeg var 8 år og indtil jeg 10 år senere fik spurgt en voksen om hjælp.

Og nu vil jeg gerne fortælle dig endnu en ting. Det er okay at have de tanker, men de fleste af dem, er faktisk ikke rigtige.

Det, jeg har lært efter, at min far gennem hele min opvækst har drukket for meget alkohol er, at hvis jeg føler, at det er et problem, så er det et problem.

Og hvordan løser jeg så de problemer, som jeg ikke selv kan løse. Ligesom alle andre problemer i vores hverdag, jeg spørger om hjælp.

Hvis jeg har svært ved et regnestykke i matematik, så spørger jeg din matematiklærer. Hvis jeg har svært ved at forstå det jeg læser i engelsk, så spørger jeg din engelsklærer. Og hvis jeg har et problem i min familie, som indebærer alkohol, så kan jeg spørge BRUS.

Problemerne med regnestykket i matematik eller teksten i engelsk er måske ikke lige så uhyggelige at spørge om hjælp til. Problemerne i min familie er noget at det sværeste at spørge om hjælp til.

Men det er nok det vigtigste at spørge om hjælp til, for det har ikke kun påvirket mig som barn og teenager. Det har påvirket mig lige så meget, efter at jeg er blevet voksen.

Så et råd fra den nu voksne dreng, hvis far drak hele sin opvækst: Spørg om hjælp…

Også selvom det er uhyggeligt og kan virke farligt. Så er det langt fra så farligt, som du går og tror, og det ender helt sikkert med at være 1000 gange mere hyggeligt, end du lige gå og tror.

Hilsen Sebastian, 22 år

Skrevet af Stafetblogger

Blog Stafetten er BRUS's blog, hvor unge skiftes til at skrive ind om deres liv i familier med rusmidler.