Hvordan passer jeg ind?

I sidste uge snakkede vi om alkoholkulturen, og hvordan man håndterer sociale sammenhænge og fester med alkohol, når man ikke har lyst til at drikke. Det at drikke til fester med alkohol hænger ofte sammen med at man rigtig gerne vil passe ind og være en del af fællesskabet. Men når man ikke har lyst til at drikke og så gør det alligevel, kan man de efterfølgende dage få det rigtig ubehageligt. I den forbindelse snakkede vi om hvad der kan hjælpe en til at få det bedre, når man har brug for at der kommer lidt mere ro på.

Hvordan får jeg det bedre?

Her kom der mange gode forslag. Man kan se sin yndlingsserie, lytte til noget god musik eller gå en tur i naturen. Man kan så vælge om man har lyst til at gøre disse ting alene eller sammen med andre. Det viser sig, at rigtig mange har svært ved at skulle tilbringe tid med sig selv, da det ofte kan føles ensomt.

Hvad er mine behov? Hvad kan jeg godt lide at lave?

Jeg har før i tiden haft enormt svært ved at tilbringe tid i mit eget selskab. Det resulterede i at jeg altid lavede planer, og overbookede min kalender. Det er heller ikke sundt, så det handler om at finde en balance. Det kan være rigtig svært at lære sig selv at finde sig tilpas, helt alene, men det kan lade sig gøre. Min erfaring er, at det hjælper at gøre noget af det man elsker allermest. Det kan være man elsker at synge, eller at male eller noget helt tredje. Det gør ikke så meget om man er perfekt til det, bare man nyder sit eget selskab, mens man laver aktiviteten.

Det at være i selskab med andre kan bunde i et behov for, at man rigtig gerne vil være nok for andre mennesker. Men det er også vigtigt at huske på, at man skal kunne være nok for sig selv. Det er okay hvis man vælger en aften derhjemme, hvor man spiser slik og ser film. Kroppen har brug for at slappe af, og det er vigtigt at lytte efter sig selv og hvad man har behov for, ligesom at vi lytter til vores venner og hvilke behov de har.

Ovenstående har muligvis sat en masse tanker i gang hos jer, og måske I også kan relatere til at det kan være svært at tilbringe tid helt alene. Uanset hvad så glæder jeg mig til at høre jeres tanker og erfaringer i chatten på torsdag.

De bedste hilsner,

Maja

Vil du være med i det digitale BRUS fællesskab?

Hver torsdag kl.20-21.30 kan du chatte med andre unge om det der fylder. Der deltager altid en rådgiver og en ungementor fra ungepanelet. Det er også ungementoren der skriver blogindlægget. Det er gratis at være med, og du kan være anonym.

Opret en bruger og se gruppen her

 

 

 

 

Skrevet af Stafetblogger

Blog Stafetten er BRUS's blog, hvor unge skiftes til at skrive ind om deres liv i familier med rusmidler.