Sidste uges chat:

I sidste uge fik vi en god snak om jul, og der var enighed om, at det ikke er den bedste tid på året. En af grundene, som vi alle kendte til, er, at der er rigtig mange forventninger til, at julen er det perfekte glansbillede af familiehygge. Men sådan er det ikke særlig ofte, når man kommer fra en familie med misbrug. Det er et kaos, og ens forældre kan ofte ikke finde ud af, hvordan de skal agere, da de jo heller ikke selv har de bedste minder om jul. Det kan derfor hurtigt føles som om, at der bliver sat en facade op i december måned, som om ens forældre påtager sig en rolle i et skuespil om,  at nu skal alt være godt.

Julen er bare et glansbillede af familiehygge:

Det kan være rigtig svært at være i som barn. Jeg husker i hvert fald december måned fyldt med en masse hyggeligt julepynt, julekalendere og små pakker hver dag. Men når vi nærmede os juleaften, så blev det mere og mere ubehageligt, og det endte ofte ud i, at min mor blev rigtig fuld. Det, som var blevet bygget op i løbet af december, og som skulle ende med at blive en rigtig hyggelig aften d. 24., endte altid i totalt kaos, fordi min mor ikke vidste, hvordan hun skulle håndtere, alle de forventninger hun selv havde sat op. Hvorfor er det så, at børn skal opleve alt dette? Et bud kunne være, at ens forældre muligvis selv har oplevet julen, som en rigtig svær tid. Derfor vil de gerne gøre det om, og give deres egne børn en rigtig dejlig jul. Det er dog ofte sådan, at hvis de selv har en masse svære følelser indeni, så kan det være svært at se bort fra disse, og det er dem, som kommer til udtryk juleaften.

Når forældre lader som om, at alt er godt ..

I gruppechatten i sidste uge snakkede vi også specifikt om, at vi alle synes, det er rigtig svært, når forældre lader som om, at alting er godt, når deres børn jo godt ved, at det ikke er sådan. Det er muligvis et udtryk for, at forældrene gerne vil beskytte deres egne børn, fordi de vil dem det bedste. Men som vi også snakkede om, så ville det være bedre, hvis ens forældre snakkede med en og spurgte ind til, hvad man egentlig synes om julen, og hvordan man selv synes, at den kunne blive hyggelig. Modsat at antage hvad de tror er bedst for en, fordi så bliver det til et misforstået hensyn – eller det bliver deres behov der bliver opfyldt. Det kan være rigtig svært at være i som barn. Børn er de voksne underlegne, og de føler som regel, at de voksne ved, hvad der er bedst for børnene. Men hvad gør man, når man sidder som barn og godt ved, at det de voksne gør, ikke er det bedste for en?

 

Det skal vi snakke om i gruppechatten på torsdag og jeg glæder mig som altid til at høre jeres tanker og erfaringer omkring ovenstående.

De bedste hilsner,

Maja

Vil du være med i det digitale BRUS fællesskab?

Hver torsdag kl.20-21.30 kan du chatte med andre unge om det, der fylder. Der deltager altid en rådgiver og en ungementor fra ungepanelet. Det er også ungementoren, der skriver blogindlægget. Det er gratis at være med, og du kan være anonym.

Opret en bruger og se gruppen her

 

 

 

Skrevet af Stafetblogger

Blog Stafetten er BRUS's blog, hvor unge skiftes til at skrive ind om deres liv i familier med rusmidler.