Sidste uges chat: Skift i livet på godt og ondt.

I sidste uge snakkede vi om skift i livet, og når ens hverdag pludselig ændrer sig. Vi snakkede om at det i nogle tilfælde er for det bedste, men på trods af det, kan det stadig være svært at finde sig til rette i. Der kan være mange forskellige grunde til disse skift. Nogle gange kan man kontrollere dem, mens de for det meste er ude af ens kontrol. Det kan føles mærkeligt når disse skift sker i ens liv, og det kan medføre, at man møder reaktionsmønstre, som man ikke har set hos sig selv før, og det kan tage tid at tilpasse sig.

Balancen mellem at passe på sig selv og udfordre sig selv.

Der kan være mange grunde i ens liv, der gør, at man pludselig ender et sted man måske ikke havde regnet med. Det betyder at man i visse tilfælde ender i situationer, hvor man skal vænne sig til nye omgivelser og nye mennesker. Dette kan være rigtig svært, især hvis man i forvejen har svært ved at stole på folk, og hvis man har svært ved at finde tryghed i det ukendte. Det kan være vigtigt at lytte til sig selv, og passe på sig selv, så man ikke føler at ens grænser bliver overskredet. Men det kan også være vigtigt at være åben, og imødekommende, mens man samtidig får udtrykt sine grænser. Det er en balance, som kan være svær at befinde sig i.

Hvad gør dig godt – tag det med i det nye og uforudsigelige.

Det at man pludseligt befinder sig i et nyt miljø, betyder også at man ofte skal til at gøre nogle ting anderledes. Det kan eksempelvis være det tidspunkt man står op på, eller det kan være at ens morgenmad pludselig er anderledes. Det kan også være at der er en anden måde at tale på, i ens nye miljø. Det er altså både de mindre praktiske ting der kan være anderledes, men også de mere betydningsfulde ting, som hvordan man udtrykker sig.

Når livet tager et skift, er det derfor vigtigt at huske på de ting som gør en glad. De hobbyer som giver en et frirum i hverdagen, og som kan give en ro i hovedet. Derudover er det også vigtigt at snakke med folk om, hvordan man har det.

Måske I kan genkende en eller flere af ovenstående? Har I selv oplevet skift i livet, som måske har været svært? Måske I har gode råd til, hvad man kan gøre af gode ting for sig selv, når man har svært ved at finde sig til rette i skiftet?

Alt dette skal vi snakke om i chatten på torsdag og jeg ser som altid frem til at chatte med jer 😊

De bedste hilsner,
Maja

Vil du være med i det digitale BRUS fællesskab?

Hver torsdag kl.20-21.30 kan du chatte med andre unge om det, der fylder. Der deltager altid en rådgiver og en ungementor fra ungepanelet. Det er også ungementoren, der skriver blogindlægget. Det er gratis at være med, og du kan være anonym.

Opret en bruger og se gruppen her

 

Skrevet af Stafetblogger

Blog Stafetten er BRUS's blog, hvor unge skiftes til at skrive ind om deres liv i familier med rusmidler.