Kan jeg stole på dig?

I sidste uge snakkede vi om at være sin egen ven. Det er vigtigt i forhold til at kunne nyde sit eget selskab. Men det kan stadig være rigtig svært at nå dertil. Især hvis ikke man har tillid til sig selv. Det med tillid kan tynge en rigtig meget, fordi det ofte fører til at man bliver meget usikker i sine relationer. Hvis ikke man har tillid med ’hjemmefra’, så kan det være rigtig svært at opretholde i sit voksenliv.

Svært ved at stole på andre.

Når man kommer fra en baggrund med misbrug, er det ofte at man har rigtig svært ved at stole på folk. Når ens mor eller far drikker, eller tager stoffer, bliver de ofte utilregnelige. Det gælder også hvis man laver aftaler med dem, eller hvis de ’lover’ noget. Jeg kan i hvert fald tydeligt huske, at min mor altid lovede min bror og jeg forskellige ting. Det kunne enten være at vi skulle ud og købe nyt tøj, eller at vi skulle på restaurant. Men når dagen så kom, så var hun ofte for fuld til at gøre nogle af tingene.

Større og mindre svigt.

Det var sådanne små svigt som virkelig satte sig fast hos mig og som jeg den dag i dag stadig kæmper med. Derudover er der også den klassiske med, at ens forældre bliver ved med at fortælle en at de nok skal stoppe deres misbrug. For mig håbede jeg gang på gang at det var sandt, men hver gang min mor havde været ædru i et vis stykke tid, begyndte hun at drikke igen. Det er et af de større svigt, men sammenholdt med de mindre svigt, har det sat samme ar i mig.

Mine svigt fra barndommen følger med mig ..

Det kan eksempelvis være hvis en af mine venner og jeg har en aftale om at gå en tur sammen, og de så aflyser i sidste øjeblik. Hos andre ville det måske ikke betyder særlig meget, men hos mig efterlades jeg ofte med en følelse af at blive forladt og fravalgt. Det er vigtigt at man kan anerkende disse følelser og fortælle sig selv, at sådan er virkeligheden selvfølgelig ikke. Men det kan tage tid at nå dertil, og det er derfor vigtigt at arbejde med at få tillid til sig selv.

Det skal vi snakke meget mere om i chatten på torsdag og jeg håber derfor at ovenstående har sat gang i en masse tanker hos jer. Hvad er jeres erfaringer med tilliden til jer selv? Er det noget I før har arbejdet med? Eller måske er det helt nyt for jer?

Vil du være med i det digitale BRUS fællesskab?

Hver torsdag kl.20-21.30 kan du chatte med andre unge om det der fylder. Der deltager altid en rådgiver og en ungementor fra ungepanelet. Det er også ungementoren der skriver blogindlægget. Det er gratis at være med, og du kan være anonym.

Opret en bruger og se gruppen her

 

Skrevet af Stafetblogger

Blog Stafetten er BRUS's blog, hvor unge skiftes til at skrive ind om deres liv i familier med rusmidler.