Sommerferien er lige om hjørnet …

Sommerferien er lige om hjørnet, og det er for mange lig med slutningen på et kapitel og starten på et nyt. Det kan være at man skal til at starte i udskolingen, på gymnasiet eller på en videregående uddannelse. Det er ofte en lidt underlig følelse, og det kan være man synes, at tiden pludselig går mega hurtigt. Samtidig kan man møde en masses forventninger fra familie, venner og lærere. De kan pludselig have alle mulige ideer omkring hvad man nu skal med sit liv, og hvad det indebærer at man starter et nyt ’ældre’ kapitel i sit liv.

Alle andres forventninger til mig – og mine egne.

Det kan være svært at håndtere alle disse forventninger til en, også fordi at man måske samtidig går og arbejder på en masse ting inde i sig selv. Men det er ikke altid at dem omkring en, er klar over at man går og arbejder på en masse inde i sig selv, samtidig med at man eksempelvis går i skole og skal beslutte hvad man skal fremadrettet i sit liv.

Husk at sige fra og gør plads til dig selv.

Mange af jer har nok oplevet at der bliver sat rigtig mange krav og forventninger til en, og at det ofte kan føles overvældende. Det kan være svært at sige fra, da man jo gerne vil gøre det godt og kunne følge med. Men det er også vigtigt at huske på, at når folk sætter krav og forventninger til en, så er det ud fra hvad de tror man er i stand til. Det er ofte kun gjort i en god mening. Derfor er det dog stadig vigtigt, at man kan sige fra, og gøre plads til sig selv.

Næste uges chat: Kender du til følelsen af at overvældet af andres forventninger til dig?

Måske I kan genkende noget af ovenstående? Oplever I selv at føle jer overvældet af folk forventninger til en? I sådanne tilfælde, hvordan plejer I så at reagere?

Vil du være med i det digitale BRUS fællesskab?

Hver torsdag kl.20-21.30 kan du chatte med andre unge om det, der fylder. Der deltager altid en rådgiver og en ungementor fra ungepanelet. Det er også ungementoren, der skriver blogindlægget. Det er gratis at være med, og du kan være anonym.

Opret en bruger og se gruppen her

Alt dette skal vi snakke om i chatten på torsdag – jeg ser frem til at vi skrives ved J

 

De bedste hilsner,

Maja

Skrevet af Stafetblogger

Blog Stafetten er BRUS's blog, hvor unge skiftes til at skrive ind om deres liv i familier med rusmidler.