13. Myndig

Min 18 års fødselsdag, var virkelig en stor dag for mig. Jeg havde glædet mig ufattelig meget til endelig kunne komme med mine veninder i byen og så var der bare noget over at være 18 år. Jeg ved ikke præcis hvad det var, der var så fantastisk ved at blive 18, måske var det følelsen af, at nu måtte jeg selv bestemme, jeg var MYNDIG!

Jeg havde inviteret mine veninder og min bedste ven. Han havde dog fået lov til at tage en af hans venner med, så han ikke var den eneste dreng. Hans ven skulle dog vise sig at blive den bedste gave jeg fik den dag. For en måned efter festen, blev vi kærester. Weekenden efter min fødselsdag, holdte jeg en stor fest for min familie og den blev holdt ude ved min far. Det var første gang min mors side af familien, så min far igen efter de blev skilt. Jeg kan huske at jeg var nervøs for festen, jeg var bange for at min far ville blive fuld og min familie ville lægge mærke til det. Men festen blev god og min far blev først rigtig fuld, der de fleste gæster var taget hjem.

På ydersiden, så det nok ud som om at det hele bare kørte for mig. Jeg arbejde stadig, jeg havde fået kæreste og jeg så både min far og min mor. Men sandheden var en helt anden, for min fars og papmors alkoholforbrug var nu så højt, at det blev sværere for den at skjule det for omverden. Min pap mor blev konstant fyret, for at lugte af sprut og de brugte flere penge end de tjeneste. Jeg begyndte at hører fra folk i byen, at deres hus var på tvang og de havde store penge problemer. Jeg begyndte så småt også at se at det påvirkede min lillesøster og min lillebror, som nu havde trukket sig fuldstændig ind i sig selv. Jo ældre de blev, jo sværere blev det for mig at beskytte dem. De forstod mere nu. Min lillebror og jeg, har altid haft et helt særligt bånd og været meget tætte, men nu kunne jeg ikke længere komme ind til ham. Han lukkede mig ude og ville ikke fortælle mig hvordan han havde det. Det tog hårdt på mig og jeg følte det var min skyld, fordi jeg ikke var i stand til at redde dem.

Et halvt år efter, flyttede min kæreste og jeg sammen. Jeg var så spændt og glædede mig til at ham og jeg, skule indrette vores eget hjem. Jeg kan huske, at jeg havde lidt dårlig samvittighed over at efterlade min mor, som nu var helt alene. Hun sagde aldrig at hun var ked af jeg flyttede, men jeg kunne godt mærke hun var det. Om sommeren tog min far, min papmor, min mor, mine søskende og jeg på ferie til Spanien sammen. Vi havde også været afsted året før og det havde været en kæmpe succes. Men denne ferie blev langt fra en succes, det gik allerede op for mig i lufthavnen.

Min kæreste havde kørt mig til lufthavnen, hvor jeg skulle mødes med de andre. Vi havde været til fødselsdag hos min bedste ven i Kolding, og havde overnatte der. Min mor var taget ud til min far og papmor dagen før vi skulle rejse og havde overnattet der, samt kørt med dem til lufthavnen næste dag. Jeg sagde farvel til min kæreste og vi gik alle ind for at tjekke ind. Til at starte med virkede alt normalt, bortset fra min lillebror var sur, men det lagde jeg ikke sp meget i. Efter vi havde tjekket ind, satte vi os alle op i baren i lufthavnen. Jeg kunne godt mærke at min far og min papmor ikke var helt ædru. I baren fik mine søskende og jeg en sodavand og de andre fik et glas vin og min far en øl.

Da vi så står i kø til at skal op i flyet, virkede min papmor, som et lyn fra en skyfri himmel, stang stiv. Hun diglede rundt og var ved at falde flere gange, samt hendes øjne kørte rundt i hovedet på hende. Min lillebror blev vred og skældte hende ud. Vi var alle tydelig flove over situationen, da der stod andre omkring os og kiggede, plus vi var bange for ikke at vi ikke ville få lov til at komme med flyet, sådan som hun diglede rundt. Men med, kom vi da.

I flyet sidder min far, min lillebror og jeg sammen. Min far begyndte også at opfører sig meget beruset og begyndte at blive ubehagelig over for stewardessen, ved at ligge an på hende og sige klamme ting. Min lillebror og jeg, bliver vrede på ham og bede ham om at stoppe og opføre sig ordenlig. Det var så forfærdeligt pinligt!

En halv time efter vi er lettet, falder min far heldigvis i søvn. Han sidder og savler ned ad sig selv. Min lillebror og jeg, får endelig mulighed for at snakke om hvad der lige skete. Han fortæller mig så, at da de kørte til lufthavnen, havde min papmor pludselig kørt i den forkerte vognbane, han havde været nød til at sige til hende at hun skulle kører ovre i den rigtige vognbane. Jeg var virkelig rystet over at hører dette og jeg havde en mærkelig fornemmelse af, at dette ville blive en meget, meget lang ferie.

– Fortsættes….

Skrevet af lykke

Jeg er en pige på 23 år, som er vokset op med en alkoholisk far. Mine forældre er skilt og jeg har to halv søskende. Min blog kommer til at handle om min barndom og om hvordan det har været for mig, at have ansvar for mine to mindre søskende.