Sidste uges gruppechat:

I sidste uge snakkede vi om den kortvarige og den langvarige lykkefølelse. En del af jer fortalte at noget af det som især giver jer en langvarig lykkefølelse, er når I er sammen med jeres venner. Det kan være det bare er at være i deres selskab som giver jer lykkefølelsen, men det kan også være hvis I eksempelvis bager, hører musik eller andet sammen. Venskaber er vigtige, og det kan både være venskaber som man har med nogen man har kendt længe, men venskaber kan også være rigtig stærke, selvom man måske kun har kendt hinanden i kort tid.

Venskaber kommer i forskellige størrelser:

Venskaber kommer i forskellige størrelser, og det kan være man både har en gruppe af tætte venner, og så venner man måske ikke er så tætte med. Fælles for venskaber er oftest at man har fællesinteresser, deler samme humor, stoler på hinanden, kan fjolle og at man accepterer hinanden, som man er. Det giver en tryghed at være omkring mennesker, som gør os komfortable, og nogen som vi kan være os selv omkring, og slappe af omkring. Det er rart, når man kan dele sine fælles interesser, og bruge det på en måde, så man ikke skal tænke på hverdagen, og at man i stedet kan gøre noget som føles rigtig godt for en. Det kan være at man har en aftale om, at man bager en gang om ugen med sin ven eller veninde, så man har noget at se frem til.

Et sted hvor jeg kan være hele mig.

Det er også vigtigt at der i venskaber findes omsorg. Det er især vigtigt at denne omsorg går begge veje, så man ikke giver for meget af sig selv, uden at få noget igen. Det kan også blive utrygt hvis ikke man ved hvor man har sine venner, fordi de er utilregnelige eller gør en ked af det. Venskaber handler om at man accepterer hinanden, og at man kan finde sig i både det gode og det dårlige hos hinanden. På den måde, får man en god balance og man ved at det er okay ikke altid at skulle vise sig fra sin bedste side. Det er især vigtigt at man føler i sine venskaber, at man godt kan snakke om sine dårlige dage, eller hvad der ellers sker i ens liv.

Venskaber er også at give venner lov til at hjælpe dig:

Gode venner holder af en, så hvis man føler, at man har det svært, og det kan være svært at åbne op, så er det vigtigt at huske på den balance, som findes i venskaber. Hvis nogle af ens venner åbnede op overfor en, vil man som regel selv stå klar til at hjælpe. Så får man følelsen af, at man er vigtig for sine venner, og man hjælper nogen til at få det bedre. Så husk på at når man selv står i en situation med nogle ting, som kan være svære at åbne op for, at ens venner ikke synes, man er en byrde. Det er der hvor balancen er vigtig og man skal huske på, at man ikke altid kan give alt af sig selv i et venskab. Der skal også være plads til at man er den som rækker ud efter hjælp. Så i de svære perioder, der er det vigtigt at huske på, at i de tilfælde kan du stadig være det gode der sker for andre. Fordi ens venner vil gerne stå med åbne arme, og hjælpe der hvor de kan. Ligesom at man selv får en god følelse af at hjælpe sine venner, så har de samme følelse, når man rækker ud til dem og beder om en hjælpende hånd.

Næste uges chat – hvordan er det med dine venskaber?

Alt dette skal vi snakke om i ugens gruppechat. I kan evt. tænke over følgende spørgsmål inden vi skrives ved igen: Føler I selv at I har en god balance i jeres venskaber? Er der nogen af jeres venskaber, hvor I føler at I giver mere end I får igen? Er I gode til at række ud efter en hjælpende hånd?

 

Vi skrives ved på torsdag.

De bedste hilsner,

Maja

Vil du være med i det digitale BRUS fællesskab?

Hver torsdag kl.20-21.30 kan du chatte med andre unge om det, der fylder. Der deltager altid en rådgiver og en ungementor fra ungepanelet. Det er også ungementoren, der skriver blogindlægget. Det er gratis at være med, og du kan være anonym.

Opret en bruger og se gruppen her

 

 

 

 

 

 

Skrevet af Stafetblogger

Blog Stafetten er BRUS's blog, hvor unge skiftes til at skrive ind om deres liv i familier med rusmidler.