Sidste gruppechat:

I sidste uge var jeg desværre ikke med i chatten, men jeg kan forstå, at I snakkede om det at være den bedste, og vi ofte stræber efter dette.

Det kan jeg godt genkende, og for mig kan det både være godt og skidt. Normalt når man snakker om at være den bedste, så er det måske den bedste i skolen, den bedste til fodbold eller den bedste ven/veninde. Men det kan også være, hvordan man bliver sit bedste jeg. Nu har vi efterhånden mødtes i mange uger på gruppechatten, og vi har været igennem mange gode og spændende emner.

Livets rygsæk:

Jeg synes altid, I kommer med gode reflekterende tanker, og jeg kan mærke, at mange af jer har en masse godt i jeres rygsæk. Jeg ved ikke, om I har hørt denne analogi før,  at man som barn bliver født med en rygsæk på. Denne rygsæk bliver så igennem ens barndom, pakket med en masse værktøj. Det er både fra ens forældre, bedsteforældre, venner osv. Alle dem som vi omgås. Når man kommer fra en familie med misbrug, kan det hænde, at man kommer til at mangle nogle værktøjer. Det er ofte, at man først bliver klar over dette senere i livet.

Jeg vil være den bedste:

Et eksempel kunne være at man i sin barndom, er blevet vant til at please alle. Det var et emne vi snakkede om for nogle uger siden, og mange af jer kunne genkende det. Det kan tage tid og meget energi at få vendt sådan et mønster. Sådan er det ofte med sådanne mønstre fra sin barndom, som man ønsker at bryde med. Lige så vel som vi ønsker at blive de bedste til de mere håndgribelige ting, kan man måske også have ønsket om at blive den bedste til eksempelvis at sætte sine egne behov før andres, at sætte grænser og lignende. Det er selvfølgelig noget helt andet end at ville være den bedste til fodbold, men det kan være, at følelsen om at blive den bedste ligner hinanden.

Jeg giver op:

Når man begiver sig ud på sådan en rejse, er det vigtigt at huske på, at der nok er bump på vejen. Man kan opleve enorm succes i en lang periode, og så kan der pludselig skylle en masse udfordringer ned over en. Det kan i mange tilfælde være rigtig svært at håndtere, da man føler, at man bliver skubbet tilbage. Det kender jeg i hvert fald selv til, og man kan få fornemmelsen af at have lyst til at give op. Men her er det vigtigt at huske på, at livet både går op og ned.

Næste uges gruppechat: Hvordan rejser jeg mig igen ..

Det kan jeg i hvert fald genkende ved at komme fra en familie med misbrugsproblemer. Det her med at så går det godt når mor/far ikke drikker, men lige pludselig begynder de at drikke igen, og så er man tilbage ved nul. Dette mønster, eller værktøj, er ofte et man får med i rygsækken. Når der derfor kommer nogle bump på vejen i ens senere liv, kan disse føles rigtig hårde og svære at komme igennem. Men det kan lykkedes, og den mentalitet man har når man tænker: Jeg vil være den bedste fodboldspiller, kan muligvis også bruges når man tænker: Jeg vil være den bedste til at sætte grænser!

 

Alt dette skal vi snakke om i ugens gruppechat. Det er muligt at du kan nikke genkendende til en eller flere af de ovenstående eksempler?

 

Jeg ser som altid frem til at chatte med jer.

Vil du være med i det digitale BRUS fællesskab?

Hver torsdag kl.20-21.30 kan du chatte med andre unge om det, der fylder. Der deltager altid en rådgiver og en ungementor fra ungepanelet. Det er også ungementoren, der skriver blogindlægget. Det er gratis at være med, og du kan være anonym.

Opret en bruger og se gruppen her

 

De bedste hilsner,

Maja

 

Skrevet af Stafetblogger

Blog Stafetten er BRUS's blog, hvor unge skiftes til at skrive ind om deres liv i familier med rusmidler.