Sidste uges gruppechat: “Hvordan rækker man ud, når man har brug for hjælp?”

I sidste uge var chattens emne at få hjælp fra andre, og hvordan man rækker ud når man har brug for hjælp. Vi har flere gange snakket om, hvor svært det kan være at række ud efter hjælp fra andre, og hvor grænseoverskridende det kan føles. Det kan i nogle tilfælde være så svært, at man ender med at få hjælp fra andre. Dette kan ske via en underretning, som vi også snakkede om i sidste chat. Det sker i de tilfælde, hvor det er så svært selv at få udtrykt at man har brug for hjælp, at nogle andre går ind og tager over for en. Jeg forstår godt at det er svært at række ud efter hjælp, og få ordene ud overfor folk som man gerne vil dele alt det svære med. Men hvad gør man hvis man bare ikke kan få ordene ud?

Skriv det ned:

I sidste chat snakkede vi om at man eksempelvis kan skrive ting ned, som man synes er svære at sige højt. Det kan for nogen virke lidt fjollet, at man sidder og skriver et brev, som man måske ender med aldrig at sende videre. Men selvom brevet måske aldrig ender med at blive sendt, får man stadig sine tanker ned på papiret, og man får muligheden for at kigge på dem, udefra. Det lyder måske lidt underligt, men det kan nogle gange være svært at få styr på sine tanker, når de bare kører rundt i hovedet på en. Ved at skrive dem ned, kan man på en måde få sorteret dem. Det kan for nogen, gøre det lettere så at fortælle om sine tanker, da det bliver mere tydeligt, hvad det så er man har brug for at fortælle.

Fysisk aktivitet:

Det kan også være at man udtrykker sine følelser ved at dyrke motion, for på den måde, at få aflad for nogle af sine følelser. Det kan være man er meget vred, og at det så hjælper ved at man træner hårdt. Det kan også være at man nyder at lade tankerne få frit løb, mens man er til træning og på den måde give lidt slip, så de ikke tage al pladsen inde i ens hoved.

Kreativitet:

For nogen hjælper det også at være kreativ. Jeg kan huske at vi før har snakket om at det kan hjælpe, at lave kreative ting. Det kan både være ting, hvor man måske ikke lade tankerne være fokus i det man laver, men det kan også være at man synes det hjælper at male ens følelser som billeder, eller lignende. Det kan være at man så har modet på at vise disse billeder, og på den måde snakke om hvordan man virkelig har det.

Udtrykke sine følelser på andre måder end gennem ord:

Det at udtrykke sine følelser, på andre måder end at sige det højt, kan være en stor hjælp. Det kan være en støtte til at prøve at forstå sine egne følelser, og på den måde give en mod på, at snakke med andre om dem.

Måske I kan genkende noget af ovenstående? Hvordan udtrykker I bedst jeres følelser? Kan I genkende det her med, at det kan være nemmere at udtrykke dem på skrift eller ved at være kreative?

Alt dette skal vi snakke om i chatten på torsdag.

 

Vil du være med i det digitale BRUS fællesskab?

Hver torsdag kl.20-21.30 kan du chatte med andre unge om det, der fylder. Der deltager altid en rådgiver og en ungementor fra ungepanelet. Det er også ungementoren, der skriver blogindlægget. Det er gratis at være med, og du kan være anonym.

Opret en bruger og se gruppen her

De bedste hilsner,

Maja

 

Skrevet af Stafetblogger

Blog Stafetten er BRUS's blog, hvor unge skiftes til at skrive ind om deres liv i familier med rusmidler.