Når forældres svigt fylder i ens teenage/voksenliv.

I chatten før efterårsferien snakkede vi om hvordan ens forældres svigt stadig kan fylde i ens teenage- og voksenliv. Det kan komme til udtryk på forskellige måder, eks. i relationer til kæreste eller venner. Vi har derudover snakket om hvordan man bliver tilpas i sit eget selskab og når til et punkt hvor man kan nyde at tilbringe tid alene. I den forbindelse kom vi frem til at det ofte er de negative tanker som gør, at det kan være ubehageligt at være alene.

Gode venner med sig selv.

En ting som er gået igen når vi har snakket om de ovenstående emner, er at det er vigtigt at man kan være sin egen ven. Vi har også haft en chat hvor vi berørte dette emne, og her viste det sig at de fleste har nemt ved at være gode ved deres venner, men at det kan være svært når man skal være god ved sig selv.

Husk at være din egen bedste ven.

Nu har vi jo haft efterårsferie, eller de fleste af os har højst sandsynligt haft det, og måske har I tilbragt nogle dage alene? Det er i hvert fald altid en god test for mig, når jeg har ferie at tvinge mig selv til at have nogle dage derhjemme hvor jeg ikke laver noget. Det er en god mulighed at holde sig selv op på, om man nu stadig kan huske hvordan man er sin egen ven, og om man stadig nyder sit eget selskab. Det er selvfølgelig anderledes, afhængigt af om man stadig bor hjemme hos sine forældre eller ej. Jeg kan huske at ferier tidligere var hårde, fordi jeg ikke kunne flygte hen i skolen, men i stedet var tvunget til at blive derhjemme.

Hvordan har din ferie været?

Vi skal snakke meget mere om ovenstående i chatten på torsdag. Har I haft en efterårsferie derhjemme ved jeres forældre eller alene? Har den været god, dårlig, eller måske lidt af begge dele? Har I kunne teste nogle alene-aktiviteter af eller mest tilbragt ferien med jeres venner?

 

Alt det får vi vendt i chatten og jeg glæder mig til at høre fra jer!

 

Vil du være med i det digitale BRUS fællesskab?

Hver torsdag kl.20-21.30 kan du chatte med andre unge om det der fylder. Der deltager altid en rådgiver og en ungementor fra ungepanelet. Det er også ungementoren der skriver blogindlægget. Det er gratis at være med, og du kan være anonym.

Opret en bruger og se gruppen her

 

Skrevet af Stafetblogger

Blog Stafetten er BRUS's blog, hvor unge skiftes til at skrive ind om deres liv i familier med rusmidler.