Hej alle sammen

For nogle uger siden talte vi om studiestart og særligt de situationer som indebærer alkohol. Derudover aftalte vi også at se filmen Moana (Vaiana på dansk) til på torsdag – det er ikke en lektie, så man vælger selvfølgelig kun at se den hvis man har lyst. Filmen handler om pigen Moana, som vokser op til at blive tronfølge i hendes landsby. Forventningerne til hendes livsvej er at blive i landsbyen og lede befolkningen. Hendes ønske er dog at komme ud på havet, og hun får denne mulighed da hun pludselig skal redde hendes landsby fra en farlig forbandelse. I den forbindelse bliver hun kastet ud i en masse valg, og situationer hvor hun bliver tvunget til at tro på sig selv, og træffe nogle valg ud fra hendes mavefornemmelse.

I forbindelse med ovenstående skal vi på torsdag snakke om alkoholkulturen i Danmark. Her kan det være rigtig svært at træffe valg ud fra sin mavefornemmelse, specielt når man ikke har lyst til at drikke. Det kender jeg i hvert fald selv til. Jeg har ofte fået spørgsmål og kommentarer, når jeg har aftener hvor jeg vælger alkohol fra. Men det kan være svært at træffe det valg og lytte til ens mavefornemmelse, da man rigtig gerne vil passe ind. Ens fokus i sådanne situationer skifter ofte fra hvad der er bedst for en selv, til: Hvad kan jeg gøre for at passe ind og være god nok i det her miljø?

På studiet kan man især ende ud i sådanne situationer, når man tager et andet valg, end hvad det større fællesskab har lyst til. Folk kan ikke forstå at man træffer et valg, som afviger fra fællesskabet. Men det er altså helt okay at lytte til sin mavefornemmelse – og gøre hvad der er bedst for en selv. Det kan dog være rigtig svært.

Så hvordan håndterer man sådanne situationer? En ting er hvad man praktisk kan gøre, såsom at hælde sodavand i sit glas og lade som om at det er en drink. Eller drikke et par enkelte øl og så sippe af dem hele aftenen. Men det kan være rigtig hårdt at lyve for sine venner, og lade som om man er en anden person end den man virkelig er. Så hvordan står man fast på sin mavefornemmelse og får sat en grænse for sig selv, med accept fra andre? Det er et aspekt vi skal tale om på torsdag.

Jeg håber ovenstående har sat tankerne i gang hos jer, og så glæder jeg mig til at høre dem på torsdag.

De bedste hilsner,
Maja

Vil du være med i det digitale BRUS fællesskab?

Hver torsdag kl.20-21.30 kan du chatte med andre unge om det der fylder. Der deltager altid en rådgiver og en ungementor fra ungepanelet. Det er også ungementoren der skriver blogindlægget. Det er gratis at være med, og du kan være anonym.

Opret en bruger og se gruppen her

Skrevet af Stafetblogger

Blog Stafetten er BRUS's blog, hvor unge skiftes til at skrive ind om deres liv i familier med rusmidler.