Sidste uges gruppechat:

I sidste gruppechat snakkede vi om bekymringer, og hvordan disse kan påvirke vores tankemønstre. I den forbindelse snakkede vi om to forskellige slags bekymringer. De bekymringer som vi kan gøre noget ved, og de bekymringer som vi ikke kan gøre noget ved. Det er især den sidste form for bekymringer som kan være svære, da de kan forstyrre vores tankemønstre. Det kan være svært at komme af med disse bekymringer, og ændre sine tankemønstre. Men det kan lade sig gøre, og et element der kan hjælpe, er tilliden til sig selv.

Tillid.

Men hvad er tillid egentlig? Tilliden er troen på dig selv og din tro på, at du har evnerne til at ændre dine tankemønstre og de bekymringer, som forstyrrer dig. Tillid kommer både til udtryk mellem mennesker, men også i forholdet til en selv.

Smitter den tillid, man har til andre, til en selv?

Når man kommer fra et hjem med misbrugsproblemer, er det ofte, at man oplever, at det kan være svært at stole sine forældre. Det er ofte, at man har oplevet, at ens forældre har lovet, at man eksempelvis skulle ud og spise i weekenden, men at det så er endt med, at man ikke er kommet afsted, fordi de har været påvirket. Det kan også være, at ens forældre har lovet, at de vil stoppe deres misbrug, men så alligevel har fået et tilbagefald. Det efterlader en, med en følelse af, at det kan være svært at stole på folk og måske det ender med, at man også mister tilliden til sig selv, fordi man ubevidst kan komme til at kopiere de mønstrer, som man ser hos sine forældre. Hvis man bliver vant til, at der ikke bliver overholdt løfter overfor en, kan det ende med at man også mister tilliden til at overholde løfter overfor en selv. Det kan eksempelvis være: ”Jeg klarer mig nok alligevel ikke så godt til eksamen” eller ”De kan sikkert ikke lide mig”.

Tillid til at jeg er god nok.

Det er et udtryk for at tilliden til ens forældre, kan smitte af på tilliden til sig selv. Når man mangler tilliden til sig selv i sådanne situationer, kan det ende med at man tager forskellige midler i brug. Man kan eksempelvis føle et behov for at bevise overfor andre, at man er god nok, og få følelsen af at man pludselig skal være en anden end den man egentlig er. Det kan ende med at man laver sig selv så meget om, at man ender med i sidste ende ikke at kunne genkende sig selv. Det kan føles som om, at man går rundt med en maske på.

Næste uges gruppechat – hvordan finder jeg tilliden til mig selv?

Det kan være rigtig svært at bryde de negative bekymringer som kan forstyrre ens tankemønstre. Det første skridt på vejen kan være at finde tilliden til sig selv. Men hvordan når man derhen? Det skal vi snakke om i chatten på torsdag.

 

Jeg ser som altid frem til at chatte med jer!

De bedste hilsner,

Maja

Vil du være med i det digitale BRUS fællesskab?

Hver torsdag kl.20-21.30 kan du chatte med andre unge om det, der fylder. Der deltager altid en rådgiver og en ungementor fra ungepanelet. Det er også ungementoren, der skriver blogindlægget. Det er gratis at være med, og du kan være anonym.

Opret en bruger og se gruppen her

 

Skrevet af Stafetblogger

Blog Stafetten er BRUS's blog, hvor unge skiftes til at skrive ind om deres liv i familier med rusmidler.