Hvordan bliver man tilpas i sit eget selskab?

I sidste uge snakkede vi om det at være tilpas i sit eget selskab. Det er ikke altid nemt, og det kræver meget træning og tilvænning, hvis man har været vant til at være omkring andre mennesker for at slappe af. Det kan ofte bunde i, at man ikke har haft lyst til at være alene med sine egne tanker. Så kan man holde sig beskæftiget og distraheret ved at hænge ud med sine venner. Men det er vigtigt at man kan være alene med sine egne tanker og det er ofte i sådanne situationer at man finder ud af hvordan man egentlig har det.

Hvordan kan tiden med mig selv blive vigtig og god?

Men det at være alene med sine egne tanker, behøver ikke nødvendigvis at være kedeligt. Man behøver ikke sidde og tænke, og vride hjernen. Det handler mere om at tilbringe den tid med sig selv, som man ville have tilbragt med sine venner. Det kan være man går en tur i skoven, ser en god serie, laver noget god mad eller lytter til noget god musik. På den måde bliver man tilpas i sit eget selskab, og så er det ofte nemmere at åbne op for sig selv.

Jeg har i hvert fald god erfaring med, at jo mere tid jeg har tilbragt med mig selv, jo mere har jeg også åbnet op for mig selv. På den måde har jeg lært bedre at kunne forstå mine reaktionsmønstre og hvordan jeg agerer i forskellige situationer. Det er dejligt at lære sig selv at kende, og det er ofte når man kommer fra en baggrund med misbrug, omsorgssvigt og lignende, at man ikke er blevet givet tiden til at lære sig selv at kende. Det er fordi man har haft travlt med at passe på andre end sig selv.

Musikken hjælper mig.

Når jeg skal slappe rigtigt af, så lytter jeg ofte til min yndlingsmusik. Det dejlige ved musik er, at den giver noget luft i ens hverdag. Så kan man lige lytte til et par sange, for at få en pause. Eller man kan lytte til et helt album og bare lukke øjnene og slappe af. Det smukke ved musik er, at den kan ændre den negative energi til noget positivt, ved at lytte til de sange som gør en allermest glad. Det er en genganger hos mange og i sidste gruppechat delte vi vores yndlingsmusik. Det resulterede i en

rigtig god playliste, som I kan lytte til her: https://www.youtube.com/playlist?list=PLN3b4DHEsXhVxtdQAsAQiUptrlDFat7aB

 

Jeg håber at ovenstående har sat gang i en masse tanker hos jer og måske I også kan relatere til noget af det jeg skriver. Hvilket musik lytter I til når I slapper af? Hvilke aktiviteter kan I godt lide at lave alene? Jeg glæder mig til at høre jeres tanker og erfaringer i chatten på torsdag.

 

De bedste hilsner,

Maja

Vil du være med i det digitale BRUS fællesskab?

Hver torsdag kl.20-21.30 kan du chatte med andre unge om det der fylder. Der deltager altid en rådgiver og en ungementor fra ungepanelet. Det er også ungementoren der skriver blogindlægget. Det er gratis at være med, og du kan være anonym.

Opret en bruger og se gruppen her

Skrevet af Stafetblogger

Blog Stafetten er BRUS's blog, hvor unge skiftes til at skrive ind om deres liv i familier med rusmidler.