Sidste uges chat: “Række ud efter hjælp..”

I sidste uge snakkede vi om at række ud efter hjælp, og flere af jer kunne genkende hvordan det kan føles når man så endelig får hjælp. Det kan være en mærkelig følelse at komme væk fra det usunde miljø, som man kender som normalen. Der er mange forskellige måder at få hjælp på. Det er ofte de voksne som hjælper en, og de har som regel deres egen ide om hvordan de bedst hjælper en. Det kan resultere i at ens grænser måske bliver overskredet, så hvordan finder man sig til rette i den hjælp man har fået? Det skal vi snakke om i gruppechatten, i denne uge.

Svært at tage imod hjælp, når man er vant til at klare det selv.

Et af de første skridt man tager når man skal have hjælp, er at række ud til andre. Det er et stort skridt i sig selv, men når man først har rakt ud, ender man ofte med at få hjælp. Man kan have forskellige ideer om hvordan man gerne vil hjælpes, og det kan være svært hvis dem som hjælper en, har andre ideer. Det kan hurtigt føles som om ens grænser bliver overskredet, og at man pludselig kan fortryde at man har fået hjælp. Det kan også føles mærkeligt, at der pludselig er voksne, som tror at de ved alt og som pludselig gerne vil hjælpe. Eksempelvis hvis man gennem det meste af sin barndom har oplevet, at de voksne ikke er til stede og ikke forstår en. Man bliver på den måde mødt af et helt nyt billede af dem og det kan tage tid at vænne sig til.

Det kan også være at man føler sig utryg i den hjælp man har fået, fordi man ikke har været vant til at folk tager sig af en. Det at man pludselig kan slappe af, og ikke skal tænke på at noget kan gå galt, kan føles helt mærkeligt. Her er det også vigtigt at huske på, at det kræver tid at vænne sig til en ny hverdag.

Utryg i det trygge – næste uges chat.

Så det er ikke forkert, hvis man føler at det er mærkeligt, når man pludselig befinder sig i et roligt miljø. Et miljø hvor man pludselig kan slappe af, og hvor man ikke skal tænke på andre end sig selv. Det er vigtigt at huske på, at det er okay når andre tager ansvar, og passer på en. Så der er ikke noget galt, hvis man i starten føler sig uvant i det trygge.

Måske I kan genkende en eller flere af ovenstående? Har I selv prøvet at føle jer utilpas i det trygge miljø? Kender I til de voksne, som pludselig står klar til at hjælpe, selvom man aldrig har oplevet det før?

Alt dette skal vi snakke om i gruppechatten på torsdag – jeg ser som altid frem til at chatte med jer 😊

De bedste hilsner,

Maja

Vil du være med i det digitale BRUS fællesskab?

Hver torsdag kl.20-21.30 kan du chatte med andre unge om det, der fylder. Der deltager altid en rådgiver og en ungementor fra ungepanelet. Det er også ungementoren, der skriver blogindlægget. Det er gratis at være med, og du kan være anonym.

Opret en bruger og se gruppen her

Skrevet af Stafetblogger

Blog Stafetten er BRUS's blog, hvor unge skiftes til at skrive ind om deres liv i familier med rusmidler.