Sidste uges gruppechat:

I sidste uge snakkede vi om hvordan det går og hvordan I har det. I var gode til at dele hvad I går og laver, og hvordan I har det. Fælles for mange var dog, at det kan være svært at dele alt dette, i den ’virkelige verden’. Det er rigtig stærkt at mange af jer kan dele jeres svære tanker på gruppechatten, og jeg forstår godt hvor svært det kan være at dele med de personer som er omkring en. Det kan måske være i skolen eller derhjemme. Det kan være meget grænseoverskridende at skulle snakke om følelser med nogen, ansigt til ansigt. Men det kan også i nogle tilfælde være en fordel at kunne konfrontere dem som har gjort at man har fået de svære følelser. Eller at snakke med nogen, som kan hjælpe en til at få løst de svære følelser. Det kræver at man åbner op overfor folk, og jeg kan selv relatere til, hvor svært det kan være.

Jeg vil gerne snakke med nogen:

Vi har haft en del emner, som minder lidt om denne uges emne: At åbne op. Jeg kan huske at mange af jer er gode til at snakke med jeres lærere, psykologer, venner og andre, omkring hvordan I har det. Men for mange kan det være rigtig svært at fortælle sine forældre at man gerne vil snakke med nogen. Især hvis det handler om ting der sker derhjemme, og hvordan man har det med det.

Jeg vil jo ikke tale grimt om mine forældre …

De fleste vil helst ikke sige noget grimt om sine forældre, og hvordan det går hjemme hos en. Jeg kan i hvert fald huske, at jeg altid beskyttede min mor da jeg boede hjemme. Jeg sagde aldrig hvordan jeg egentlig havde det, og hvad det var der foregik derhjemme. Man vil jo kun sine forældre det bedste, og det er naturligt at man gerne vil beskytte dem. Men her er det vigtigt at huske på, at man gerne må sætte sig selv først. Det at snakke om hvordan man har det, og hvordan det går derhjemme, betyder ikke at man svigter sine forældre eller taler grimt om dem. Det er helt i orden at have sine egne følelser, og sætte sig selv først, uden at tænke over hvordan andre har det når man udtrykker sine følelser. På den måde kan man få sat ord på nogle af de ting man går med oppe i sit hoved, og det kan måske være at det gør det nemmere, at snakke med sine forældre om de svære ting.

Næste uges gruppechat:

Hvordan reagerer I når I skal udtrykke de svære følelser? Er det noget I har nemt eller svært ved?

Alt dette skal vi snakke om i chatten på torsdag og jeg ser som altid frem til at chatte med jer.

Vil du være med i det digitale BRUS fællesskab?

Hver torsdag kl.20-21.30 kan du chatte med andre unge om det, der fylder. Der deltager altid en rådgiver og en ungementor fra ungepanelet. Det er også ungementoren, der skriver blogindlægget. Det er gratis at være med, og du kan være anonym.

Opret en bruger og se gruppen her

De bedste hilsner,

Maja

 

Skrevet af Stafetblogger

Blog Stafetten er BRUS's blog, hvor unge skiftes til at skrive ind om deres liv i familier med rusmidler.