Skrevet af Charlotte – behandler i BRUS

Krisen har ramt os alle. Vores hverdag, som vi kender den er forandret. Og for de fleste af danskerne betyder det, at vi tilbringer størstedelen af tiden hjemme, sammen med vores familie. Nogle familier nyder at have mere tid sammen, men de fleste familier presses af at skulle tilbringe så megen tid sammen. Stressen og konflikterne stiger. Og det samme gør indtaget af det, der skal dulme. Om det så er chokolade, vin, whisky eller hash. Salget af alkohol er steget under Coronakrisen, og jeg er ikke overrasket…

Hvis man i forvejen lever i en familie, kendetegnet af stress og konflikter og et for stort indtag af rusmidler, er der med stor sandsynlighed lige nu skruet endnu mere op for alt det. I denne tid, hvor alle er hjemme, mere eller mindre isoleret, behøver far eller mor ikke udskyde indtaget af for eksempel alkohol til efter arbejde. De behøver heller ikke at passe lige så godt på, at andre opdager, hvad der sker bag hjemmets fire vægge, for dørene mellem husene er lukket. Strukturen og forudsigeligheden falder – endnu mere – fra hinanden. Alt bliver – endnu mere – kaos.

For mange børn og unge, som vokser op i en familie, hvor alkohol eller stof fylder, er skolen, kammeraterne, bedsteforældrene eller fritidsaktiviteterne et frirum. Lige nu er adgangen til dette frirum lukket ned. Der er ingen steder at flygte hen.

Så hvad gør du, for at passe på dig selv?

I Projekt BRUS ved vi, at denne tid, er særligt svær, for de mange børn og unge, som vokser op i en familie, ramt af rusmiddelproblemer. Vi sidder derfor klar i chatten alle hverdage, i håb om at give et lille frirum – lytte og vejlede med fokus på, hvordan du kan passe på dig selv.

Læs mere om Projekt BRUS og find vores udvidede chat-åbningstider på www.projektbrus.dk

 

Skrevet af Stafetblogger

Blog Stafetten er BRUS's blog, hvor unge skiftes til at skrive ind om deres liv i familier med rusmidler.