Sidste uges gruppechat: ” at ligne sine forældre.”

I  sidste gruppechat snakkede vi om ’det at ligne sine forældre’. Man kan have blandet følelser omkring dette, da man for det meste elsker sine forældre, selvom de kan have nogle mønstre i deres adfærd og gøre nogle ting, som man ikke synes er okay. Det kan være svært at navigere i, og man kan ofte blive fanget i en masse følelser, som man ikke ved hvor man skal placere. En følelse der kan være svær at placere, er vrede. Følelsen kan være svær at udtrykke, uden at råbe eller måske komme til at være udadreagerende – som at komme til at smide med ting eller sparke til ting, hvis man bliver helt fyldt op af den. Vrede kan fylde helt enormt meget, og det kan også nogle gange gøre en så frustreret at man begynder at græde. Det kan også være at man har så meget vrede i sig, at man bliver helt lammet og ender med at gå med det inde i sig selv. Følelsen kommer derfor i forskellige størrelser – og i denne uge skal vi snakke om hvordan det kan påvirke en.

Vrede:

Vrede kan opstå hvis man eksempelvis føler sig uretfærdigt behandlet, tilsidesat, eller hvis man føler man bliver straffet for noget, man ikke har gjort. Følelsen kan også opstå i det mindre, hvis man eksempelvis kommer til at slå sin tå ind i en bordkant. Det kan i nogle tilfælde være nemmere at håndtere sin vrede, som hvis man kan putte is på sin tå, og vide at ens vrede aftager på den måde. Det kan være sværere hvis man er vred over noget, som man eksempelvis ikke kan putte is på. Det er typisk hvis man har en konflikt med en anden person, som gør at man bliver vred, og måske ikke ved hvordan man skal håndtere det. Det kan være et resultat af, at man måske ikke har været vant til, at der er plads til ens følelser i hjemmet, eller i skolen. Det kan gøre det endnu sværere at udtrykke sin vrede. Samtidig kan det være endnu nemmere for den vrede at bygge sig op og på den måde blive svær at håndtere.

Vrede = handling.

Det der sker oppe i hjernen når vi bliver vrede er, at hjernens følelsescenter går i selvsving – hvilket betyder at vi er klar til at handle. Det er i sådanne tilfælde at man udtrykker sig, enten med ord eller ved at komme til at sparke til et bordben. Når vi udtrykker os i vrede, kan ord vælte ud som et vandfald og man kan måske komme til at sige ord, som man egentlig ikke mener. Det at have en masse vrede i sig, som man ikke får udtrykt, kan også gøre at man lader det gå ud over folk, som egentlig slet ikke har noget med sagen at gøre. Det kan også være at man kommer til at lade det gå ud over sig selv, selvom det i virkeligheden er nogle andres skyld at man er vred. Så hvordan får man bearbejdet den vrede man har i sig – så det ikke koger over og fylder for meget i ens hverdag?

Chatten på torsdag d. 7.: Hvordan oplever i vrede?

Det kan være I kan relatere til en eller flere af ovenstående – oplever I selv vrede som er svært at udtrykke? Hvis ja, hvordan påvirker det så jeres hverdag?

Jeg ser som altid frem til at chatte med jer! 😊

De bedste hilsner,
Maja

Vil du være med i det digitale BRUS fællesskab?

Hver torsdag kl.20-21.30 kan du chatte med andre unge om det, der fylder. Der deltager altid en rådgiver og en ungementor fra ungepanelet. Det er også ungementoren, der skriver blogindlægget. Det er gratis at være med, og du kan være anonym.

Opret en bruger og se gruppen her

 

Skrevet af Stafetblogger

Blog Stafetten er BRUS's blog, hvor unge skiftes til at skrive ind om deres liv i familier med rusmidler.