12. Mailen

For bedre at kunne forstå konflikten imellem min mor og min moster, må jeg hellere fortælle lidt om min mor og hendes fire søskendes barndom. Jeg vil også bruge anledningen til at fortælle om min fars barndom. Men først vil jeg lige slå fast, at jeg på ingen måde ser min fars baggrund for ikke at leve op til rollen som far. Vi har alle et valg her i livet, og ingen har tvunget ham til at blive alkoholiker! Det er ene og alene HANS valg. Jo ældre jeg blev, jo mere fandt jeg ud af omkring mine forældres barndom. Det har aldrig givet mig nogen forståelse, men det har givet mig indblik i, hvorfor de er som de er.

Min mor er den anden ældste ud af fem børn. Min mors far, altså min bedste far, voksede op i en indremissionsk familie. Min oldefar kom tit hjem og fortalte om død og satan, der min bedste far var dreng. Min bedste far og hans søskende var et nervevrag som børn og var konstant bange for død og satan. Da min bedste far var en ung mand, mødte han min mormor. Min mormor blev gravid og hendes forældre forlangte at de blev gift. Så det gjorde de.

De fik fire børn mere, og på det tidspunkt var min bedste far begyndt at drikke voldsomt. Når han var fuld, slog han min mormor og min onkel. Jeg har tit hørt min mor og hendes søskende, snakke om de onde øjne min bedste far fik, når han drak. Selvom min bedste far døde for flere år siden, skulle det vise sig, at netop de onde øjne, fik min mor og min mosters konflikt til at eskalere.

Men først vil jeg fortælle om min fars barndom. Min far var den yngste ud af tre børn. Min farmor og farfar var meget velhavende, da min far var dreng. Oftes var det tjenestepiger eller min fars ældste søster der passede ham, da min farmor og farfar ikke havde tid til den slags. Jeg ved at min far ikke fik sine forældres omsorg, da familien var meget lukket og det altid gjaldt om at se perfekt ud udadtil. Men det var langt fra perfekt. Min farfars vognmandsfirma, var gået konkurs og de havde mistet alle deres penge. Dette havde min farfar ikke fortalt min farmor, så en dag blev de smidt ud af huset. Det var også omkring det tidspunkt at både min farmor og farfar begyndte at drikke og endte med at blive alkoholiker.

Men nu tilbage til konflikten mellem min mor og moster. Nogle uger efter brylluppet, kommer jeg hjem fra arbejde og finder min mor grædende inde i stuen. Jeg skylder mig ind til hende og spørger hvad der er galt. Hun rækker mig et stykke papir, som hun har printet ud fra hendes mail. Jeg kigger på papiret og kan se det er en mail fra min moster. Mailen beskriver hårdt hvordan min moster har det med min mor, når hun drikker. Der står at min mor får de samme onde øjne, som min bedste far og hun er ubehagelig at være sammen med når hun drikker. Der står også at min moster og andre i familien, syntes hendes alkoholforbrug er for stort.

Efter at have læst mailen, bliver jeg helt paf og kort efter vred. Jeg trøster min mor og siger til hende at hun ikke skal lytte til det. Det væreste ved denne konflikt blev, at min mor og min moster begyndte at placere mig i midten af den. Min moster begyndte at skrive til mig, at jeg havde valgt min mors side og min mor var ked af det og havde hele tiden brug for at jeg fortalte hende at min moster ikke havde ret. Lige meget hvor mange gange jeg sagde til dem, at jeg ikke ville blandes ind i det, blev de ved med at bagtale hinanden til mig. Til sidst kunne jeg ikke holde det ud mere og jeg tog meget afstand fra min moster. Jeg elskede dem begge to, men jeg kunne bare ikke løse deres problemer for dem. Jeg havde nok i at prøve at redde mine søskende. Jeg var meget ked af, at de var så uvenner. vi havde altid været en stor del af hinandens liv og nu snakkede vi stor set ikke sammen. Jeg savnede min moster, min kusine og min fætter meget. Men jeg kunne bare ikke overskue at være i midten af den konflikt, da jeg havde nok at tænke på i forvejen.

Lykke 17 år.
Dagbog 2013

Kære dagbog. Nu er det ca. en uge siden vi var til onkel Lars og Sofies bryllup. Michelle kom om morgen og satte mit hår og lagde min make-up. Jeg kom bare til at se stang lækker ud. Brylluppet var helt igennem FANTASTISK! Jeg holdte også en tale, hvor jeg var klædt ud som dronning Margrethe, alle synes at det var vildt sjovt og at talen var virkelig god. 

Det eneste der var træls, var at mor og moster blev uvenner.. Moster synes at mor bliver ubehagelig når hun er fuld. De er stadig uvenner og det som om det bliver værre.. Det værste er at de bruger mig som mellem mand i det. Jeg elsker dem begge og har ikke lyst til at være blandet ind i det. For jeg kan godt se det fra begge sider.. Jeg håber snart det går over. For jeg savner moster, men jeg elsker jo også min mor.. 

Skrevet af lykke

Jeg er en pige på 23 år, som er vokset op med en alkoholisk far. Mine forældre er skilt og jeg har to halv søskende. Min blog kommer til at handle om min barndom og om hvordan det har været for mig, at have ansvar for mine to mindre søskende.