Hej alle sammen

I sidste uge talte vi om grænser – og hvor svært det kan være at sætte grænser overfor dem omkring en, men også overfor en selv. Hvordan gør man lige det? Det er en læringsproces, som kan være svær. Vi talte i den forbindelse om studiestart, og at man i den forbindelse kan have brug for at sætte nogle grænser.

Det er især når det handler om alkohol. Studiestart indebærer mange situationer hvor det er normen at man drikker alkohol, men det er altså ikke alle som synes det er lige fedt. Derudover er studiestart også en tid hvor man møder mange nye mennesker, og hvor det forventes at man skal være rigtig social hele tiden. Jeg kan i hvert fald huske fra min studiestart, at jeg blev rigtig udmattet og at jeg måtte sige fra en af aftenener hvor der var fest. Men det er ikke alle som synes det er lige fedt at sige fra, og det kan være skræmmende hvordan ens grænser bliver mødt. Det er ikke rart at være i en situation hvor man skal forklare sig overfor fremmede mennesker.

Studiestart er altså både en fantastisk tid hvor man åbner et nyt kapitel i sit liv, som bliver fyldt med nye venner og en masse gode minder. Men det er også en overgangsproces, hvor man lige skal tilvænne sig den nye hverdag. Derfor er det helt naturligt at man har brug for at sige fra, og her er det vigtigt at man tør stole på, at andre synes det er helt okay. På den måde giver man plads til sig selv.

Ovenstående har nok sat en masse tanker i gang hos jer. Står du selv og er startet på studie eller starter du først i næste uge? Hvis du er startet, har du måske allerede tilegnet dig nogle erfaringer som du kan dele i chatten? Jeg husker i hvert fald tydeligt min studiestart, og jeg ser frem til at dele erfaringer og tanker med jer i morgen.

Dbh. Maja

Vil du være med i det digitale BRUS fællesskab?

Hver torsdag kl.20-21.30 kan du chatte med andre unge om det der fylder. Der deltager altid en rådgiver og en ungementor fra ungepanelet. Det er også ungementoren der skriver blogindlægget. Det er gratis at være med, og du kan være anonym.

Opret en bruger og se gruppen her

Skrevet af Signe