Vi skal tale om JUL.

I denne uges gruppechat skal vi have en kort opsamling på hvad I snakkede om sidst, og derudover er der lidt frit spil. Et emne vi kunne snakke om, er jul da vi så småt går ind i december og juletiden. Juletiden kan for nogen være rigtig svær, når man kommer fra en familie med misbrug. Da juletiden betyder julefrokoster, og andre julearrangementer hvor mange af de voksne ofte bliver rigtig fulde.

Hvordan har du det med jul?

Det kan være svært at agere i, når de fleste omkring en glæder sig til julehygge og familietid. Det er endnu en situation, hvor man kan have rigtig svært ved at sige, hvordan man har det. Det kan være svært at agere i, og det resulterer måske ofte i, at man ikke udtrykker sine følelser eller lyver om, hvordan man i virkeligheden har det. Så hvilke coping-mekanismer kan man tage i brug, når man ender i disse situationer?

Hvad fortæller du ift jul? Og hvordan passer du på dig selv?

En ting er at udtrykke, hvad man i virkeligheden føler. Det kan dog være svært, og jeg er nået til et punkt, hvor jeg godt kan sige, at jeg ikke bryder mig om julen, men jeg siger aldrig den sande grund til, hvorfor det er sådan. Dette er for at beskytte mig selv, da det ikke kommer alle ved, hvad der er sket i min barndom. Men det kan være grænseoverskridende at nå dertil, hvor det igen handler om, at man kan være nervøs for, hvordan folk vil reagere overfor en, når man siger, hvad man egentlig føler.

En anden ting man kan gøre, er at lyve om hvordan man egentlig har det. Det gjorde jeg i en lang årrække, fordi det var det jeg følte mig mest tryg ved. Det er meget forskelligt hvordan man reagerer i sådanne situationer, og der er ikke noget som er rigtigt eller forkert.

Vi skrives ved i næste uges chat.

Jeg glæder mig som altid til at høre jeres tanker og erfaringer omkring ovenstående. Måske du selv har svært ved at snakke om julen? Måske du også selv synes det er en svær tid og har fundet nogle coping-mekanismer som kan hjælpe dig?

 

De bedste hilsner fra Maja

 

Vil du være med i det digitale BRUS fællesskab?

Hver torsdag kl.20-21.30 kan du chatte med andre unge om det der fylder. Der deltager altid en rådgiver og en ungementor fra ungepanelet. Det er også ungementoren der skriver blogindlægget. Det er gratis at være med, og du kan være anonym.

Opret en bruger og se gruppen her

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skrevet af Stafetblogger

Blog Stafetten er BRUS's blog, hvor unge skiftes til at skrive ind om deres liv i familier med rusmidler.